Севернокорейският лидер Ким Чен Ун пристигна в Русия, придружен от своите

...
Севернокорейският лидер Ким Чен Ун пристигна в Русия, придружен от своите
Коментари Харесай

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун пристигна в Русия, Путин го чака във Владивосток

Севернокорейският водач Ким Чен Ун дойде в Русия, придружен от своите висши военни чиновници и членове на партията. Очакваната му среща с президента Владимир Путин предизвика опасения по отношение на евентуална оръжейна договорка за войната на Москва в Украйна. Това заяви Асошиейтед прес.

 

Според централна осведомителна организация на Северна Корея Ким е потеглил с персоналния си трен и е дошъл рано тази заран. Делегацията на севернокорейския водач евентуално включва външния му министър Чо Сун Хуей и двамата му висши военни - маршалите от Корейската национална войска Ри Пьонг Чол и Пак Йонг Чон.

 

Политически анализатори показват, че КНДР има десетки милиони артилерийски снаряди и ракети, основани на руски планове, които биха могли да дадат голям подтик на съветската войска в Украйна.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че срещата сред Владимир Путин и Ким Чен Ун ще се проведе в далечния изток на Русия, без да прецизира къде. Първата среща сред двамата водачи се състоя през 2019 година

 

Според анализатори Ким би могъл да потърси по този начин нужната енергийна и хранителна помощ и модерни оръжейни технологии, в това число тези, свързани с междуконтинентални балистични ракети, подводници с балистични ракети, способни да носят нуклеарни ракети, и военни разследващи спътници.

 

Съществуват опасения, че потенциалните трансфери на съветски технологии биха нараснали опасността, подбудена от възходящия боеприпас от нуклеарни оръжия и ракети на Северна Корея.

Вчера Съединени американски щати още веднъж насочиха предизвестие, че са подготвени да вкарат нови наказания, в случай че Путин и Ким Чен Ун се договорят за доставка на севернокорейски муниции. Говорителят на Държавния департамент Матю Милер напомни, че всяка една доставка на оръжия от Северна Корея на Русия ще бъде в нарушаване на доста резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. 

 

" И ние, естествено, откакто сме подхванали интензивно наказания по отношение на лица, които финансират войната на Русия, ще продължим да ги постановяваме без каквото и да е съмнения.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР